<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=199893" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Холивудските...

Масови безредици прекратиха нидерландския Класикер (видео)

25 Септември 2023
0 167

Масови безредици прекратиха нидерландския Класикер. Домакинският мач на “Аякс” срещу “Фейенорд” бе прекратен, след като феновете на отбора многократно хвърлиха пиротехника на терена. В 56-ата минута на неделния мач на стадион “Йохан Кройф Арена” “Фейенорд” водеше с 3:0, когато съдията Седар Гозубуюк прекрати мача.

Масови безредици прекратиха нидерландския Класикер (видео)

По-късно от Ередивизие потвърдиха, че мачът е бил прекратен няколко минути по-късно в социалните мрежи. Те добавиха, че информацията за това кога ще бъде доигран, ще бъде публикувана скоро. Проблемите продължиха извън стадиона и след прекратяването на мача. Снимки показаха, че са пуснати още димни бомбички, а полицията използва сълзотворен газ, за да се опита да контролира привържениците.

Невиждан разгром засенчи дербито на Северен Лондон (видео)

Проблемите на Аякс от миналия сезон се пренесоха в новата кампания. През този сезон амстердамци спечелиха само един от четирите си мача в Ередивизи. Те заемат 13-о място в лигата, макар и да са изиграли два мача по-малко от повечето отбори над тях. Морис Стейн беше назначен с тригодишен договор през лятото. През 2022-23 г. той изведе “Спарта” Ротердам до шесто място, най-доброто за последните 27 години.

Мачовете на De Klassieker в миналото са били проблемни и понякога изпълнени с насилие. В резултат на това феновете на гостите не посещават мачове от 2009 г. насам. През май полуфиналът за Купата на Нидерландия между двата отбора на стадион “Де Кайп” във Фейенорд беше прекъснат за почти половин час, след като Дави Клаасен от Аякс беше ударен в главата от хвърлен от публиката предмет и получи кръвоизлив. Клаасен даде по-рано преднина на Аякс и трябваше да бъде заменен заради контузията малко след подновяването на играта.

Масови безредици прекратиха нидерландския Класикер

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции