<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=200016" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Немски музее...

Жена чака кръвните си проби за наркотици вече 3 месеца след отнета книжка (видео)

26 Септември 2023
0 1564

Жена чака кръвните си проби за наркотици вече 3 месеца след отнета книжка, показва репортаж на bTV. Взимат ѝ я от полицията след положителен бърз тест за наркотици. Жената чака да излезе резултатът от кръвния тест.

Ивелина Желязкова разказва, че няма с какво да закара детето си на училище, а баща си – в болница.

„Полицията ме спря при прибиране към вкъщи за рутинна проверка. Направих полеви тест за наркотици и ми отчете амфетамин. Аз не се съгласих с резултата и дадох кръвна проба. Наркотици не съм употребявала през живота си. Преди да се кача в колата, не съм взимала нищо“, споделя потърпевшата.

Полицаите свалили номерата на автомобила и взели шофьорската ѝ книжка. 

Жена чака кръвните си проби за наркотици вече 3 месеца след отнета книжка (видео)

Ще има нови лаборатории за кръвните тестове на шофьорите

Жената разказа, че не приема дори лекарства. Единственото, с което си обяснява положителния тест, е, че е пила енергийна напитка, преди да се качи в колата.

От отнемането на книжката ѝ са минали три месеца.

„Никой не ми казва и не ми дава информация къде се намира и какво се случва с кръвния тест“, разказа още жената. 

Казали ѝ, че може да чака шест месеца за резултат.

По никакъв начин не мога да помогна на моето семейство. Разчитам на приятели да ми помагат. В този момент колата ми е доста необходима. Ние живеем в малък град – Раднево, и такава информация бързо се разпространява. Отразява се зле на семейството ми. Бяха ме писали по сайтове за новини“, каза Желязкова.

„В 14-дневен срок пуснах възражение и делото ще бъде на 3 октомври. Няма обаче да има ефект, защото нямам резултат от кръвните проби“, подчерта тя.

Посланието

Случаят на Ивелина Желязкова далеч не е изолиран. Стотици шофьори очакват резултатите от кръвните си проби с месеци, въпреки че кръвен тест в частна лаборатория излиза след 30 минути до 24 часа в зависимост от сложността на анализа. Явно за държавата няма значение нито точността на полевите изследвания, нито това, че често невинни хора остават без книжка и дори без доходи заради крайното ѝ безхаберие. Интересно кога най-после ще станат факт обещаните от премиера акад. Денков промени, изискващи резултатите от тестовете да излизат значително по-бързо.

Жена чака кръвните си проби за наркотици вече 3 месеца след отнета книжка

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции