<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=200019" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Смениха дата...

“Реал” Мадрид ще замени на Анчелоти с легенда на клуба

26 Септември 2023
0 179

“Реал” Мадрид ще замени на Анчелоти с легенда на клуба. Чаби Алонсо “ще замени Карло Анчелоти като мениджър на Реал Мадрид” през следващия сезон. Италианецът ще поеме Бразилия преди Копа Америка през 2024 г. Бившият полузащитник е с най-големи шансове да заеме поста след убедителното си представяне начело на настоящия си отбор.

&#8220;Реал&#8221; Мадрид ще замени на Анчелоти с легенда на клуба
(AP Photo/Martin Meissner)

Легендата на Ливърпул е мениджър на първи oтбор от по-малко от година. Той пое “Байер” Леверкузен през октомври миналата година. В продължение на три години ръководеше Б отбора на “Реал”. Според радио MARCA йерархията на Реал не се притеснява от липсата на мениджърски опит на Алонсо и е направила 41-годишния специалист предпочитан избор за наследник на Анчелоти.

“Атлетико” превзе Мадрид – бивш играч на “Реал” наказа тима (видео)

Двукратен европейски шампион с Испания, Алонсо прекара шест сезона на “Сантяго Бернабеу” като играч, като спечели ЛаЛига през 2012 г. и Шампионската лига две години по-късно по време на първия престой на Анчелоти в клуба. Носителят на Световната купа за 2010 г. се оттегли след три сезона в Байерн Мюнхен. След това ръководи младежкия отбор на “Реал”, преди да поеме отбора на “Реал” Сосиедад Б.

През октомври миналата година Алонсо замени Жерардо Сеоане в “Леверкузен”, а отборът беше предпоследен след осем мача в Бундеслигата. Испанецът, който прекара пет сезона на “Анфийлд”, оказа незабавно влияние, като изведе “Леверкузен” до шесто място в Бундеслигата и до полуфиналите на Лига Европа.

“Реал” Мадрид ще замени на Анчелоти с легенда на клуба

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции