<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=200276" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: От наблюдени...

Великобритания забранява изричането на конкретни фрази от персонала в заведенията

27 Септември 2023
0 1232

Великобритания забранява изричането на конкретни фрази от персонала в заведенията, съобщава NOVA. Целта е да се намали консумацията на алкохол.

Според Международния алианс за отговорно пиене (МАОП) трябва да се избягват изрази като “пак същото ли?” и “това двойно ли да е?“, за да се ограничи пиенето. Тези съвети са част от ръководствата за обучение на работещите в барове, кръчми и ресторанти.

Безплатните онлайн курсове имат за цел да спрат персонала да използва език, който подтиква хората да пият. Те също така насърчават служителите да не пренебрегват хората, които избират варианти с ниско съдържание или без алкохол.

Съседна държава забрани употребата на алкохол на обществени места в столицата си

Великобритания забранява изричането на конкретни фрази от персонала в заведенията
източник: istockphoto

На обучаващите се, които използват ръководството, се казва: “Избягвайте да използвате презумптивен език: той може да накара клиентите да се чувстват притиснати да пият. Например, не казвайте “пак същото?”, а “какво бихте искали този път?”. Не казвайте “Искате ли голямо?”. Вместо това кажете “Искате малко или голямо?“.

“Компаниите, членуващи в МАОП, подкрепят усилията на търговците на дребно и на заведенията за хранене и развлечения да накарат персонала си да продава и сервира алкохолни напитки отговорно, за да се предотврати продажбата и сервирането на непълнолетни или употребили големи количества алкохол лица. За тази цел с гордост представяме най-новите си ресурси. Те уверено могат да се използват от персонала, за да откаже продажбата и обслужването, когато е необходимо“. Това заявява Хенри Ашуърт – президент и главен изпълнителен директор на МАОП.

Заедно можем да помогнем да се гарантира, че положителният спад на вредното пиене, наблюдаван в много части на света, ще продължи да се разпространява, създавайки дълготрайни промени в общностите по целия свят.“, се казва още в изявлението му.

Великобритания забранява изричането на конкретни фрази от персонала в заведенията

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции