<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=200544" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Хекимян и про...

Откриха телефонна линия и имейл за сигнали за изборни нарушения

29 Септември 2023
0 110

Откриха телефонна линия и имейл за сигнали за изборни нарушения. Това става ясно от съобщение на органите на реда.

От 29 септември до 6 ноември 2023 г. в МВР ще работи денонощната телефонна линия с номер 02/90 112 98. На нея, както и на e-mail izbori@mvr.bg, гражданите ще могат да сигнализират за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.

Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите.

Осигурената допълнителна възможност е част от предприетите от вътрешното министерство мерки за ефективно противодействие на престъпления против политическите права на гражданите, обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на местните избори.

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за местните избори (видео)

Откриха телефонна линия и имейл за сигнали за изборни нарушения

Предизборната кампания започна

Предизборната кампания за местния вот започва от днес. Тя ще продължи до полунощ на 27 октомври. Това е шестата поред кампания за политическите сили в рамките на две години.

Естествено, за някои претенденти тя отдавна започна, макар че официалното ѝ начало е днес.

Вотът, насрочен за 29 октомври, ще се проведе в 265-те общини на страната, в които освен кметове, трябва да бъдат избрани 35 кметове на райони, 3159 кметове на кметства и 5053 общински съветници. Най-много са кандидатите за кмет в София – 22, следвани от тези в Пловдив (18).

Броят на избирателите в предварителните списъци за гласуване, които ще определят вота в изборите, е 6 048 081 души.’

Вече е издадена и обществената поръчка за доставка на хартиените бюлетини и за хартията за машините. За изборите ще бъдат напечатани 3606 вида бюлетини. Предвидени са 265 вида за общински съветници, същия брой за кметове за общини, 35 вида бюлетини за кмет на район. Както и 3041 за кметове на кметства.

Ние също очакваме сигналите ви за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com и *3333!

Откриха телефонна линия и имейл за сигнали за изборни нарушения

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции