<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=200572" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Федералната ...

Национален фонд “Култура” си иска обратно парите от финансирано драг шоу

29 Септември 2023
0 629

Национален фонд “Култура” си иска обратно парите от финансирано драг шоу, информира OFFNews. Шефът на фонда Сава Драгунчев е изпратил писмо с искане за възстановяване на цялата сума от събитието.

Въпросният проект не отговаря на предложеното и одобреното от НФК.”, съобщи Драгунчев на изслушване пред Комисията по култура и медии.

В края на март се разрази скандал, след като творци алармираха, че НФК е финансирал авангардно събитие с мъже, преоблечени като жени. Немалка част от българското общество възропта, че с парите на данъкоплатците се правят подобни проекти. За въпросното събитие НФК е отпуснал 77 046 лв. на фондация “Сингъл Степ”, която държи заведението The Steps. Там се организират LGBTQ+ партита с драг кралици. Парите са от програмата за “възстановяване и развитие на частни културни организации.”

Национален фонд &#8220;Култура&#8221; си иска обратно парите от финансирано драг шоу
въпросното събитие. Източник: facebook

Ердоган се оплака, че ООН използва “ЛГБТ цветове”

Драг изпълнителите най-често са мъже с различна сексуална ориентация, които използват дамско облекло и грим, за да имитират и често преувеличават знаците и ролите на женския пол за развлекателни цели.

Драгунчев съобщи, че през 2022 г. НФК е разпределил 9 млн. лв. за 2022 г. по обичайните си програми, а по извънредните – 29 млн. лв. Имало е общо 6197 кандидатури, като от тях 2433 са одобрени.

По думите му не е вярно твърдението в медиите, че в момента НФК отново финансира подобно мероприятие на същата организация. Драгунчев посочи, че след скандала “Сингъл Степ” не са кандидатствали отново за пари от НФК.

Национален фонд “Култура” си иска обратно парите от финансирано драг шоу

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции