<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=200636" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Военният мин...

Пеевски: Без бонуси за доноси, но с все така ниско ДДС за ресторантьорите

29 Септември 2023
0 474

Пеевски: Без бонуси за доноси, но с все така ниско ДДС за ресторантьорите. Депутатът от ДПС обяви, че ДДС ставката за ресторантьорите остава в размер от 9%. Това означава, че предложението на министъра на финансите за даване на бонуси за сигнали за укрити данъци отпада. 

Държавата ще награди тези, които си признаят, че укриват данъци

“Да, министърът се съгласи. Единственото му искане е да направи среща с ресторантьорите за изсветляване на бизнеса. Иска предложения от тях”, NOVA предаде думите на Пеевски пред журналисти. 

Пеевски: Без бонуси за доноси, но с все така ниско ДДС за ресторантьорите
Снимка: Благой Кирилов/БТА (ПК)

Депутатът от ДПС потвърди още и за срещата с министъра на финансите Асен Василев, Бойко Борисов и Делян Добрев, на която е договорено да се направи така, че нито един от работещите във въглищните централи да не остане без работа и всички хора да бъдат насочени към държавно предприятие.

“Уточнихме да има пълна заетост. Да няма никой, който да остане без работа. Закриването да бъде от 2038 г. И отделно ще им предложим – който не иска да отиде в това държавно предприятие, ще получи еднократно 36 заплати”, заяви Пеевски. 

Предложението на Асен Василев беше за финансов стимул за хората, които подадат информация, съдържаща конкретни факти и обстоятелства за дължими, но недекларирани данъци или осигуровки. Условие щеше да е те да не са били известни на данъчната администрация.

Пеевски: Без бонуси за доноси, но с все така ниско ДДС за ресторантьорите

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции