<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=200689" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 76-годишна жен...

Съдът остави в ареста дрогирания шофьор, убил жена на АМ “Тракия”

29 Септември 2023
0 235

Съдът остави в ареста дрогирания шофьор, убил жена на АМ “Тракия”, предаде bTV.

Трагичният инцидент стана на 27 септември около 23:00 часа на 236 км на АМ “Тракия” в посока София. Водачът е мъж на 24 години. Той управлявал товарен автомобил със софийска регистрация, когато блъснал аварирала кола с бургаска регистрация, която е спукала гума.

Дрогиран шофьор на камион с 21 фиша уби млада жена на АМ “Тракия”

Пробата за наркотици веднага след е показала наличие на метамфетамин, но мъжът отрече да е бил дрогиран зад волана. Вследствие на неговите действия 23-годишна жена загуби живота си, а други трима души пострадаха.

Съдът остави в ареста дрогирания шофьор, убил жена на АМ &#8220;Тракия&#8221;

Защитата поиска за шофьора по-лека мярка-домашен арест, защото бил с диагноза страхова невроза и имал клаустрофобия, която може да се засили в ареста. Приложен беше и медицински документ за заболяването.

От Прокуратурата аргументираха искането за постоянен арест с множеството наказания на пътя и опасността шофьорът да се укрие, след като е извършил такова тежко престъпление. Според защитата веднага след инцидента, шофьорът се опитал да помогне на момичетата.

Шофьорът има 21 връчени фишa за различни нарушения, като скоростни режими, невключени светлини на автомобила, непреминат технически преглед. Пет от нарушенията му са за превишена скорост.

Окръжният съд в Сливен все пак остави в ареста 24-годишният шофьор, причинил смъртта на невинна жена.

Това е поредният случай, в който невинни хора губят живота си заради дрогирани или пияни зад волана. Вместо да потиска чувството за безнаказаност, държавата като че ли го засилва с всеки следващ трагичен инцидент. Колко още човешки животи трябва да бъдат погубени, за да има адекватни закони, мерки и наказания за убийците на пътя?

Съдът остави в ареста дрогирания шофьор, убил жена на АМ “Тракия”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции