<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=200737" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Украйна позв...

Вдъхват нов живот на платното на Кристо от Триумфална арка

29 Септември 2023
0 63

Вдъхват нов живот на платното на Кристо от Триумфална арка. Опакованата – последната творба на покойния Кристо, ще бъде рециклирана и ще се завърне с “нов живот” под формата на тенти и сенници за официалните събития на Олимпиадата в Париж през 2024 г., пише Булевард България.

Кметът на Париж Ан Идалго потвърждава, че тентите и сенниците ще се използват на Олимпийските и Параолимпийските игри, които ще се проведат през следващата година във френската столица.

Проектът на Кристо върху Триумфалната арка става история (видео)

През 2021 г. Триумфалната арка беше обвита в 25 000 кв.м. сребриста материя, която бе привързана със 7000 метра червени въжета. Както платът, така и връзките са произведени от тъкан полипропилен, който беше предназначен за рециклиране.

Вдъхват нов живот на платното на Кристо от Триумфална арка

Сега фондацията “Кристо и Жан-Клод” на наследниците на легендарната двойка артисти осъществява тази идея заедно с природозащитната организация Parley for the Oceans.

Постоянен ангажимент на Кристо и Жан-Клод беше повторната употреба. Обновяването и рециклирането на всички материали, които се използват в техните проекти“. Това казва Владимир Явашев, директор на проекта L’Arc de Triomphe Wrapped, цитиран от Dezeen.

Кристо почина през май 2020 г. – година преди проектът на Триумфалната арка да бъде осъществен. И да привлече огромно внимание към Париж.

Вдъхват нов живот на платното на Кристо от Триумфална арка

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции