<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=200747" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Извънредни п...

Русенска баба пазарувала от месец в магазин… безплатно (видео)

30 Септември 2023
0 1313

Русенска баба пазарувала от месец в магазин… безплатно. NOVA разказва за 66-годишната жена, която натъпкала в дамската си чанта колбаси на стойност 188 лева. По-късно, когато от магазина върнали записите от видеонаблюдението, установили, че същата жена в продължение на 29 дни всяка сутрин в 7 часа е пазарувала от магазина, но безплатно.

Съсед открадна 70 000 лева по време на тържество в Гложене (видео)

Кражбите от хранителни магазини се увеличават у нас, но русенци като че ли са първенци. Профилът на извършителите там е различен – пенсионери крадат храна, тийнейджъри – козметика, а зависимите – алкохол.

Русенска баба пазарувала от месец в магазин&#8230; безплатно (видео)

70 процента от кражбите на хранителни стоки са извършени от магазини на големите вериги. 

От полицията казват, че сигналите за кражби от магазини в Русе тази година са 104. Отмъква се както храна, така и скъп алкохол, дори и козметика. Причините са различни, но най-често – липсата на пари.

В повечето случаи, когато биват заловени, крадците връщат стоката на магазина, а заради ниската стойност на откраднатото наказанието е глоба.

Джебчийки откраднаха 600 лева и дебитна карта от жена, пазаруваща в столичен мол (видео)

Русенци споделят, че ограничават пазаруването, когато не им стигат парите, но и през ум не би им минало да вземат стока, без да платят.

Инфлацията предизвика ръст на кражбите не само у нас, но и в цяла Европа. Доходите на хората не достигат и прибягват към този тип “безплатно пазаруване”.

Русенска баба пазарувала от месец в магазин… безплатно

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции