<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=200853" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Енергийният ...

Премиерът очаква протестиращите енергетици за среща в Министерски съвет

01 Октомври 2023
0 164

Премиерът очаква протестиращите енергетици за среща в Министерски съвет. Вече трети ден продължава протестът на служителите на електроцентралите и мините. Нощта премина без напрежение, но и без заявка за вдигане на блокадата. Движението през Прохода на Републиката още е блокирано при Гурково. Протестиращите са позиционирани в три точки, така че да бъдат ограничени и възлови обходни маршрути.

Вчера имаше предвидена среща с енергийния министър Румен Радев. Тя обаче така и не се състоя, тъй като при пристигането си в ТЕЦ “Марица изток 2”, Радев не завари нито един представител на демонстрантите. Той успя да говори единствено с с шефовете на „ТЕЦ Марица изток 2” и на „Мини Марица-изток”.

Енергийният министър след несъстоялата се среща с протестиращите: Териториалните планове са изпратени (видео)

След това Радев се запъти към протестиращите на АМ “Тракия”. Преговорите продължиха близо три часа, след което министърът беше изпратен с викове „оставка”, предаде NOVA.

Премиерът очаква протестиращите енергетици за среща в Министерски съвет
Снимка: Ралица Стефанова/БТА (БТ)

„Не се поддавайте на настроения един срещу друг, защото ще има и въпроси като: „Знаете ли колко ни струва вътрешната енергетика”. Освен работата и постепенно затихване на функциите на производството, това трябва да става с нови работни места, тук сме на едно и също мнение”, обърна се към демонстрантите Радев.

Приемам вината си и в това, че не комуникираме достатъчно. Бърка се, като се говори, че териториалните планове предопределят конкретни проекти. Смисълът им е да създадат предпоставката за проекти. Тези проекти трябва да идват от частния сектор. Ние имаме най-атрактивният регион за инвестиране в Европа”, убеден е министърът.

Премиерът очаква протестиращите енергетици за среща в Министерски съвет
Снимка: БТІ

Синдикалните организации са поканени днес на среща с премиера Николай Денков в Министерски съвет, която трябва да започне в 16:00 часа. Вчера протестиращите обясниха на Радев, че няма да отидат в Министерски съвет. Но след 3-часовите преговори имаше противоречиви мнения относно срещата.

Предстои да видим дали демонстрантите ще се отзоват на призива на Денков днес или ще постъпят както вчерашната среща с Радев.

Премиерът очаква протестиращите енергетици за среща в Министерски съвет

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции