<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=201014" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кола връхлет...

“Служителка” на ВиК и “Топлофикация” извърши множество кражби в София

02 Октомври 2023
0 261

Oрганите на реда разкриха как “служителка” на ВиК и “Топлофикация” извърши множество кражби в София. Вчера тя е била арестувана от служители на Шесто районно управление, предаде bTV.

Става дума за 39-годишна жителка на град Перник. Разследването на нейните набези започнало на 24 септември, когато възрастна жена потърсила помощ в районното управление. По-рано тя установила, че от дома ѝ е извършена кражба на парична сума.

Жена даде над 53 хил. лв. на мним служител на българското посолство в САЩ

Потърпевшата разказала, че непозната жена се представила за служител на “Топлофикация”. Влязла в жилището под предлог, че трябва да отчете данни от монтираните устройства. Едва когато си тръгнала, стопанката на дома установила липсата на 800 лева.

Престъпничката е задържана в района на планински кът за отдих. Според разследващите, по идентичен начин – представяйки се като служителка или на ВиК, или на “Топлофикация”, тя е извършила множество престъпления.

&#8220;Служителка&#8221; на ВиК и &#8220;Топлофикация&#8221; извърши множество кражби в София

Полицията съобщава, че при претърсванията в обитавана от нея хотелска част са намерени множество вещи, обект на престъпления. В това число часовници, златни накити, банкови
карти.

Предстои събраните материали по образуваното досъдебно производство да бъдат докладвани в Софийската районна прокуратура.

Призив от нас

Скъпи приятели, внимавайте кого допускате у дома си! Най-добре е в такива случаи да поискате от хора, които се представят като служители в дадена компания или институция, първо да се идентифицират. За съжаление, опасностите са навсякъде около нас – и в големия град, и в малкото село, на улицата… и дори когато сме вкъщи.

Съветваме ви също така, ако имате възрастни родители и други роднини, да ги образовате по темата и да ги насърчите да бъдат по-критични в това отношение. Те са една от основните цели на дребните измамници, както можем и да съдим по огромния брой телефонни измами, които се случиха през годините.

“Служителка” на ВиК и “Топлофикация” извърши множество кражби в София

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции