<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=201044" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пеевски рече ...

Ето къде може да направите тест драйв на коли от хитови филми (видео)

02 Октомври 2023
0 172

Ето къде може да направите тест драйв на коли от хитови филми. Мечтали ли сте да покарате прочутия DeLorean DMC от „Завръщане в бъдещето”? Или някой от тунингованите автомобили от сагата „Бързи и яростни”? Вече имате тази възможност, пише Reuters.

Няма кой да ремонтира колите на ток

39-годишният французин Франк Галиег е собственик на музей на популярни филмови коли. В хангар, разположен в южно парижко предградие, любителите на високите скорости могат да се насладят на тест драйв на 43 ретро коли. Те или са участвали в известни филми, или са техни реплики. Галиег споделя, че някои от автомобилите всъщност са уникати.

Французинът започнал да колекционира коли на 21 години. Една от най-добрите коли, с които разполага, е Chevrolet Chevelle Malibus. Тя е от 70-те години на миналия век и Райън Гослинг я кара в екшън филма “Drive” от 2011 година. “Често имат няколко резервни коли във филмите, тъй като правят каскади и ги чупят. В този филм те използваха три. Едната беше напълно унищожена, а останалите две са тази и онази, която притежава Райън Гослинг и кара в Лос Анджелис”, каза Франк.

Ето къде може да направите тест драйв на коли от хитови филми (видео)
снимка: Reuters

12 автомобила от поредицата “Бързи и…

Точно този Chevelle не се отдава под наем. Но дейността на Galiegue’s Movie Cars Central предлага на посетителите шанса да направят кръгче с повече от 10 предимно произведени в САЩ ретро модела автомобили, които са участвали във филми. „Исках да направя нещо като музей, но трябваше да има място, за да могат хората да карат колите и да ги усетят”, споделя Франк.

Един от автомобилите под наем е DeLorean, трансформиран да прилича на машината за пътуване във времето от филма от 1985 г. „Завръщане в бъдещето“.

Галиег притежава и два Батмобила. Включително реплика на този от режисирания от Тим Бъртън филм за “Батман” от 1989 г. Част от колекцията е и Ford Gran Torino от поредицата “Старски и Хъч”. Също и Ferrari 398 GTS на Magnum. Музеят притежава и 12 автомобила от поредицата „Бързи и яростни“. Осем, от които, са оригинални.

Очаква се скоро в музея да се появят три нови коли, включително една от филма RoboCop от 1987 година. На това му се казват “играчки за ценители”. Браво!

Ето къде може да направите тест драйв на коли от хитови филми (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции