<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=201147" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Въглищната е...

Волейболистите с фатална грешна стъпка по пътя към Олимпиадата

03 Октомври 2023
0 119

Волейболистите с фатална грешна стъпка по пътя към Олимпиадата. Националният отбор по волейбол на България за мъже загуби от Аржентина в олимпийската квалификация в китайския град Сиан. Така “лъвовете” вече имат само теоритични шансове да излязат от групата и да продължат борбата за квота за Игрите в Париж догодина.

Волейболистите с фатална грешна стъпка по пътя към Олимпиадата
Снимка: Volleyball World (FIVB)

Първата част започна отлично за българите. Те поведоха с 3:0, но след като се стигна до най-големия аванс в гейма при 12:7 и прекъсване за Аржентина, “гаучосите” се върнаха. До края на гейма резултата се развива точка за точка. България имаше гейм бол при 25:24, но не успя да се възползва. В крайна сметка Аржентина поведе след 25:27.

България се бори, но европейският шампион се оказа прекалено силен (видео)

Вторият гейм бе спечелен по-спокойно от бронзовия медалист от Токио. Аржентинците изградиха аванс от 3-4 точки и го поддържаха в хода на гейма, за да го затворят при 25:21. Най-оспорвана и дълга се оказа третата част. “Лъвовете” показаха непримиримост и дори имаха две точки за спечелване на гейма. Те обаче не бяха реализирани и въперки, че България наниза 29 точки, отстъпи на съперника, предавайки и мача при 29:31.

Цветан Соколов изведе националите напред с 20 точки. Той обаче сбърка цели седем начални удара. Това е втора загуба в три срещи за България. Теоритичните шансове на тима ни за класиране минават през четири задължителни победи до края и загуби на преките конкуренти. Остават ни мачове срещу Нидерандия, безгрешната до момента Канада, Мексико и Белгия.

Волейболистите с фатална грешна стъпка по пътя към Олимпиадата

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции