<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=201169" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Явор Божанко...

Русия манипулира успешно обществото за “чуждестранните агенти”

03 Октомври 2023
0 237

Русия манипулира успешно обществото за “чуждестранните агенти”. Това се казва в специален доклад на руски експерти. Разкриват го от британското разузнаване.

Запознайте се с жената с едно от най-странните тела (видео)

Путин искал "демилитаризация и неутралитет" и готов е за преговори, но не с НАТО и САЩ

Този израз – “чуждестранен агент” – често се използва и от партия “Възраждане” у нас по отношение на избиратели, обществени личности, журналисти и др.

Самопризнание

Ново проучване на руския държавен Всесъюзен център за изследване на общественото мнение ВЦИОМ предполага, че властите успешно използват обозначението “чуждестранен агент” като инструмент за манипулиране на общественото мнение. Това е част от наратива за антизападната реторика. Която пък би трябвало да утвърди най-вече политиката на Путин.

По данни на социологическата агенция ВЦИОМ 61% от анкетираните са заявили, че смятат “чуждестранните агенти” за “предатели”, които “разпространяват лъжи” за Русия.

Русия разшири законодателството по отношение на чуждестранните агенти след нахлуването си в Украйна.

Мерките значително стесняват информационното пространство в Русия, което прави все по-трудно изразяването на каквато и да е гледна точка – особено несъгласие с войната – която се отклонява от официалната линия, отбелязват от британското разузнаване.

Източник: News

Русия манипулира успешно обществото за “чуждестранните агенти”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции