<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=201251" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Приятелката ...

Съдът реши дали да остави в ареста обвиняемия за убийството в Пазарджик

03 Октомври 2023
0 401

Съдът реши дали да остави в ареста обвиняемия за убийството в Пазарджик. Никола Райчев бе доведен в съда със засилена охрана, пише bTV.

Приятелката на убития Ангел: Ти беше моят свят

На 29 септември 21-годишният Ангел Здравков бeше намушкан от предполагаемия извършител – 18-годишния Никола Райчев. Трагедията се разигра в Пазарджик. Извършителят беше издирван в няколко района на България, след като избяга от местопрестъплението и се опита да се укрие. Преди дни беше арестуван на жп гарата в София.

Днес със засилена охрана докараха в Пазарджишкия съд заподозрения за убийството на Ангел. В съдебната зала 18-годишният Никола Райчев поиска да бъдат изведени камерите и да не бъде сниман. На заподозрения му е наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Оказа, че часове преди съдебното заседание заподозреният за убийството внезапно се е отказал от услугите на известен пазарджишки адвокат.

Съдът реши дали да остави в ареста обвиняемия за убийството в Пазарджик
снимка: bTV/iStock

Данните на прокуратурата

Според прокуратурата, Никола Райчев е убил Ангел Здравков пред двама свидетели, след което е избягал и се е укривал. Арестуван е на Централната гара в София. Не е направил опит да се предаде сам. В чат с друго лице преди убийството обвиняемият се държал агресивно. Затова държавното обвинение е категорично, че ако бъде освободен от ареста, Райчев може да извърши престъпление или да се укрие.

Преди съдебното заседание служител от конвоя сподели, че 18-годишният младеж изглеждал смазан във временния арест, не се държал арогантно или агресивно с охраняващите го.

Защитата на Никола Райчев поиска да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение „домашен арест“. Пред съда Райчев заяви, че се е предал сам. Според прокуратурата, Райчев е извършил умишлено убийството, за което го заплашва присъда от 10 до 20 години. Възможно е впоследствие обвинението да бъде променено за „убийство по особено мъчителен начин“ и да се стигне до доживотна присъда.

Припомняме, че във фаталната вечер Ангел е бил прободен докато се разхождал с приятелката си. Малко по-късно е починал от кръвозагуба. Причината за тежкото престъпление е ревност.

Съдът реши дали да остави в ареста обвиняемия за убийството в Пазарджик

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции