<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=201394" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Светият сино...

България запази шансове за класиране на олимпийските игри (видео)

04 Октомври 2023
0 184

България запази шансове за класиране на олимпийските игри в Париж през 2024 година. “Лъвовете” изиграха много силен мач срещу петия на Европейското първенство за мъже от тази година – Нидерландия и постигнаха чиста победа с 3:0 (25-23, 25-21, 30-28).

България запази шансове за класиране на олимпийските игри (видео)

Така “трикольорите” записаха втори успех в Група С от олимпийския квалификационен турнир. Дотук сме с две победи и две поражения, като продължаваме борбата за една от двете квоти в Сиан, Китай.

Волейболистите с фатална грешна стъпка по пътя към Олимпиадата

Срещу “лалетата” не допуснахме грешките, които ни лишиха от нещо повече срещу еврошампиона Полша и Арженита. Днес видяхме концентрация и много характер в кризисните ситуации, отлична игра на блокада (14 точки за целия мач), а младият Симеон Николов се оказа и важен коз в края на срещата. В нея имаше една промяна в стартовия състав – Аспарух Аспарухов започна на мястото на Александър Николов, който получи почивка в първия гейм.

Утре е почивен ден за тима ни. В петък (6 октомври) се изправяме срещу Канада, а срещата отново е от 5:00 ч. наше време. След това ни остават двубои срещу Мексико и Белгия.

Секунди, след като сразиха петия от ЕвроВолей 2023, “трикольорите” посветиха победата на своя съотборник Денис Карягин. 21-годишният посрещач отпадна в последния момент от състава за Китай заради здравословен проблем, като остана в София.

 “Денис, тази победа е за теб! Чакаме те!”, гласеше надпис върху картон и отправен специално към волейболиста от останалите в отбора. Те направиха обща снимка, която разпространиха в профилите си в социалните мрежи.

България запази шансове за класиране на олимпийските игри (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции