<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=201511" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Отстраниха п...

Обвиниха похитителя от Вълково в опит за убийство и други три престъпления (видео)

04 Октомври 2023
0 549

Обвиниха похитителя от Вълково в опит за убийство и други три престъпления. Окръжна прокуратура – Благоевград привлече в качеството на обвиняем 41-годишния Цетелин Цеков по досъдебно производство за извършени четири престъпления. Те са опит за умишлено убийство, лишаване от свобода в условията на домашно насилие, закана с убийство в условията на домашно насилие и за хулиганство.

От прокуратурата посочват, че в къщата в село Вълково, община Сандански, обвиняемият е произвел четири изстрела с револвер срещу 59-годишен мъж. На пострадалия били причинени наранявания в гръдната област. Извършеният от обвиняемия опит за умишлено убийство останал недовършен поради оказване на висококвалифицирана медицинска помощ на простреляния мъж.

Обвиниха похитителя от Вълково в опит за убийство и други три престъпления (видео)

Край на заложническата криза: Извършителят е задържан (видео)

В условията на домашно насилие в същата къща мъжът лишил от свобода три лица – майка, баща и дъщеря. Заплашил ги с два пистолета и нож и им се заканил с убийство.

Обвиняемият мъж произвел няколко изстрела с пистолет срещу други двама, притекли се на помощ на пострадалия. Извършените от него непристойни действия се отличават с изключителна дързост, посочват от прокуратурата. Те са грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, допълват още от институцията.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.

Стрелба и взети заложници в благоевградско село след семейна свада (видео)

Обвиниха похитителя от Вълково в опит за убийство и други три престъпления (видео)
Снимка: Евелина Митрева/БТА

Припомняме, че в продължение на няколко часа 41-годишният мъж държа за заложници бившата си съпруга и нейната майка. Имаше и ранен човек – бащата на партньорката му. След преговори с психолози и полицаи мъжът се предаде. Похитителят отишъл във Вълково с такси. Той е криминално проявен и е лежал в психиатрична клиника.

Мъжът e предавал случващото си на живо във Facebook. В профила му в социалната мрежа се вижда, че той предварително е предупредил за намеренията си.

Видео: NOVA

Обвиниха похитителя от Вълково в опит за убийство и други три престъпления (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции