<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=201551" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Неизвестни о...

Иновация в кражбите на гориво

04 Октомври 2023
0 372

Иновация в кражбите на гориво – мъж от Детройт открадна над 3000 литра чрез Bluetooth на смартфона си. Крадецът е избягал с достатъчно гориво, за да напълни потенциално резервоарите на повече от 50 автомобила. Общата сума на закупеното гориво е 3000 долара.

Собственикът на засегнатата бензиностанция коментирал пред FOX 2, че крадците от Детройт могат да препрограмират „умната“ бензиностанция, правейки горивото безплатно за всички, пише Kaldata.

„Те могат да вземат толкова бензин, колкото искат, и да оставят други превозни средства също да изпомпват газ“, казва собственикът.

Точният механизъм на хакването е неизвестен. Изглежда, че крадецът е използвал Bluetooth, за да получи контрол над бензиновата помпа и да отмени платежната ѝ система на станцията.

„Не знаем какъв вид устройство е използвано, но знаем, че е било електронно“, обяснява говорителят на полицейското управление в Детройт Джъстин Хърн.

Иновация в кражбите на гориво
Снимка: стопкадър/видео

Властите все още издирват предполагаемия крадец, съобщава телевизионният канал.

Мъж използва олио като гориво за кемпера си (видео)

Иновация в кражбите на гориво

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции