<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=201635" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Близо 30 милио...

102-годишен е кандидат на местните избори в Гърция

05 Октомври 2023
0 119

Впечатляващ рекорд: 102-годишен е кандидат на местните избори в Гърция. Те ще се проведат тази неделя, предава БТА, цитирайки АНА-МПА. 

Мъжът ще претендира за поста на общински съветник в Пирея. 

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за местните избори (видео)

Това обаче не е единственият по-възрастен човек с интерес към местната власт. Информационната агенция отбелязва, че в общините Ихалия и Трифилия между градовете Йоанина и Лариса в Централна Гърция има двама кандидати на 98 години, а в бюлетините на северния гръцки регион Централна Македония и на община Солун участват други двама кандидати на по 96 години.

Междувременно шестима кметове нямат нужда да участват в предизборни кампании или да се притесняват за резултата от урните. Причината е, че те са единствени кандидати. Трима от тях ще бъдат преизбрани за трети пореден мандат, двама – за втори мандат, а един – за четвърти. 

102-годишен е кандидат на местните избори в Гърция

А какво е съотношението между мъже и жени, които кандидатстват за ръководни позиции в 332-те гръцки общини? Според данните, дамите съставляват 13,5 процента от общия брой или само 164 жени при 1047 мъже. 

Подобна е картината и при кандидатите за регионални управници на 13-те региона (периферии) в страната, като мъжете спрямо жените са 67 срещу 11.

Е, явно южните ни съседи се чувстват в добра форма, щом продължават да участват в избори дори и на преклонна възраст. Радваме се за тях и им желаем успех на предстоящия вот!

102-годишен е кандидат на местните избори в Гърция

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции