<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=201711" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ЕС започва пр...

ТЕЦ ,,Бобов дол” с окончателно потвърдена санкция

05 Октомври 2023
0 111

ТЕЦ ,,Бобов дол” с окончателно потвърдена от Административен съд санкция, наложена от РИОСВ – София. Административният съд в град Кюстендил окончателно потвърди наложената имуществена санкция на ТЕЦ ,,Бобов дол” АД, която е в размер на 100 000 лв. Това става ясно от публикация в сайта на екоинспекцията в София.

Наказателното постановление на директора на РИОСВ – София е във връзка със съставен акт за констатирано нарушение по Закона за опазване на околната среда, след извършена извънредна проверка през март 2022 година.

При нея е установено, че дружеството не е изпълнило задължително условие по комплексно разрешително, в резултат на което не са предприети мерки за ограничаване на емисиите на прахообразни вещества в съответствие с изискванията на Наредбата за норми за допустими емисии на вредни вещества, изпускани в атмосферата от обекти и дейности с неподвижни източници на емисии.

ТЕЦ ,,Бобов дол” с окончателно потвърдена санкция
Снимка: РИОСВ – София

От началото на 2022 г. досега съдът е потвърдил наложени имуществени санкции на ТЕЦ Бобов дол в размер на 704 000 лв.

България е осъдена да плати милиони обезщетение на ТЕЦ “Бобов дол”, докато той продължава да трови въздуха

ТЕЦ ,,Бобов дол” с окончателно потвърдена санкция

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции