<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=202122" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мюсюлманска ...

У нас кацна втора група евакуирани българи от Израел (видео)

09 Октомври 2023
0 375

Около 4 ч. тази сутрин у нас е кацнал правителственият „Еърбъс” с втора група български граждани, поискали евакуация от Израел, става ясно от репортаж на NOVA. Транспортирани са над 60 души.

Извършват се и граждански полети между България и Израел. Около 7:30 часа тази сутрин кацна самолет от Тел Авив. Хората обаче казват, че е цяло чудо да успееш да хванеш граждански полет.

В събота, когато атаките започнаха, не посмяхме да излезем от хотела. Прекарахме повече от 24 часа вътре, опитвайки се да намерим някакъв полет – какъвто и да е, за да се приберем в Базел. Успяхме да запазим места в самолета за София, утре летим за Братислава и ден по-късно – от Виена се прибираме в Швейцария“, споделя швейцарецът Томаш, който заедно със семейството си бил в Израел. С него са и трите му деца.

У нас кацна втора група евакуирани българи от Израел (видео)
източник: NOVA

Посланикът на Израел у нас: Жертвите са над 800, това е джихад (видео)

Те са вече тийнейджъри, не са малки. Момчетата го приеха по-спокойно, но дъщеря ми беше много уплашена – все пак говорим за война”, споделя бащата.

Сред бягащите е и Мария. Тя е българка, чийто съпруг е от Израел. За разлика от него, Мария има избор, затова оставя бизнеса си, взима двете им деца и отива на летището в Тел Авив.

Няколко пъти взехме полети, които бяха отменени. Летището е с 90% отменени полети. Ужасно, ужасно – деца, жени, възрастни жени на 85 години ги взимат там в Ивицата Газа, взимат ги от къщите им с оръжие, държат се с тях като животни. Това не е човешко.”, казва българката.

У нас кацна втора група евакуирани българи от Израел (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции