<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=202135" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Възможно е за...

Денков и премиерите на Гърция и Румъния обсъдиха развитието на Балканите (видео)

09 Октомври 2023
0 99

“Обсъдихме развитието на югоизточния европейски регион по отношение на енергийната, транспортната и дигиталната свързаност. Това има връзка със случващото се в Украйна и Израел. Европа повече не може да си позволи да бъде разединена“. Това заяви Николай Денков след тристранна среща в Евксиноград, на която участват премиерите на Гърция Кириакос Мицотакис и на Румъния Йон-Марчел Чолаку.

Основен акцент в разговорите беше регионалната свързаност. По-конкретно беше засегнат проектът за коридор от Солун през Кавала, Александруполис, Бургас и Варна до Констанца с възможност за удължаване към Молдова. Идеята е по трасето да бъде изградена модерна транспортна, комуникационна и енергийна инфраструктура. Тя трябва да активизира икономическите и политическите връзки между включените държави.

Денков и премиерите на Гърция и Румъния обсъдиха развитието на Балканите (видео)
Премиерите на Гърция, България и Румъния

Денков свиква Националния контратерористичен център заради напрежението в Израел

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви, че по този повод на срещата са подписали тристранно споразумение за енергийна свързаност и икономическо сътрудничество.

По време на изявлението и тримата премиери заклеймиха атаките над цивилни в Израел. Те потвърдиха правото на страната да се защитава.

Относно присъединяването на България към Шенген премиерът Денков заяви, че всички усилия на правителството са насочени към получаване на положителен отговор през декември.

Докато не изчерпаме всички възможности няма план Б. За план Б ще мислим само ако е необходимо.”, заяви той.

Денков и премиерите на Гърция и Румъния обсъдиха развитието на Балканите

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции