<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=202136" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: У нас кацна в...

Израел нареди пълна обсада на Ивицата Газа

09 Октомври 2023
0 2599

Израел нареди пълна обсада на Ивицата Газа. Заповед за това бе издадена от министъра на отбраната на страната.

Йоав Галант нареди “пълна обсада” на Ивицата Газа в понеделник, 9 октомври. Това се случи, докато военните нанасяха удари по палестинската територия с въздушни удари, предаде Le Monde.

У нас кацна втора група евакуирани българи от Израел (видео)

„Поставяме пълна обсада на Газа… Без електричество, без храна, без вода, без газ – всичко е затворено“. Това каза министърът във видео съобщение, имайки предвид анклава, който е населен от 2,3 милиона души.

Най-малко 700 души бяха убити в Южен Израел, когато бойци на “Хамас” нахлуха през границата в събота, стреляйки по хора в общности и градове близо до Газа, преди израелските сили за сигурност да започнат да отвръщат на удара.

Близо 250 души са били убити от въоръжени бойци на ислямистката групировка на музикален фестивал, посетен от млади израелци и чужденци близо до кибуц Рейм, близо до Газа, според организация, помогнала за намирането на телата.

„Ние се борим с животни и действаме по съответния начин“, каза Галант на иврит.

Най-малко 493 души също загинаха край Ивицата Газа, след като израелските военни нанесоха въздушни удари по палестинския анклав в отговор на атаката на “Хамас”.

Израел нареди пълна обсада на Ивицата Газа

Малцина от нас са вярвали, че и в 21 век светът ще продължи да бъде разкъсван от конфликти, сякаш не сме си взели достатъчно поука от предишните събития досега. Крайно нецивилизовано е все още да водим войни и хиляди невинни хора да загиват заради прищевките на политици или терористи.

Надяваме се поне този конфликт да бъде уталожен по-скоро и хората от двете страни да бъдат в по-голяма безопасност!

Видео и стопкадри: Le Monde

Израел нареди пълна обсада на Ивицата Газа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции