<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=202256" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Българка раз...

Цяла нощ ударите по ивицата Газа не са спирали (видео)

10 Октомври 2023
0 2551

Цяла нощ ударите по ивицата Газа не са спирали, съобщава New York Post. В ранните часове на деня над територията се издигна пушек. Почти никъде няма ток заради повреди по инфраструктурата. Районът е под пълна блокада и са спрени всички доставки на храна, вода и горива. Не е ясно дали може да бъде постигнат мир.

Високопоставен представител на „Хамас” заяви, че групировката е готова да води преговори за прекратяване на огъня, тъй като са “изпълнили целите си”. По-късно обаче бойците заплашиха, че ще започнат да екзекутират заложници, ако ответният огън не бъде прекратен.

Цяла нощ ударите по ивицата Газа не са спирали (видео)

Българка разказва от първо лице за ужаса на музикалния фестивал в Израел (видео)

Израелският премиер Бенямин Нетаняху се закани, че войната тепърва започва и страната му ще приложи огромна сила. „Зверствата на „Хамас” тези дни са невиждани от времето на зверствата на „Ислямска държава”. Вързани деца, екзекутирани заедно със семействата си. Млади мъже и жени, застреляни в гърба, жестоки убийства. Други ужаси, които няма да описвам тук. Винаги сме знаели кои са „Хамас”. Сега целият свят знае – „Хамас” е ИДИЛ и ние ще се справим с тях, както просветеният свят победи ИДИЛ. Този враг искаше война и ще я получи”, каза министър-председателят на Израел.

Продължават и острите световните реакции. Лидерите на Съединените американски щати, Германия, Франция, Великобритания и Италия направиха съвместно изявление. Джо Байдън, Еманюел Макрон, Олаф Шолц, Джорджа Мелони и Риши Сунак остро осъдиха нападението срещу Израел от групировката „Хамас”. Лидерите изразяват твърда и единна подкрепа за Израел и се ангажират за създаването на условия за мир в Близкия изток. В позицията се казва още, че трябва да се избегне разрастването на кризата и да се защити цивилно население.

Цяла нощ ударите по ивицата Газа не са спирали

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции