<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=202373" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Млади съпруз...

Престъпна група от 7 българи и 5 чужденци е изпращала българско оръжие на “Вагнер” (видео)

10 Октомври 2023
0 1772

Престъпна група от 7 българи и 5 чужденци е изпращала българско оръжие на “Вагнер”, стана ясно от брифинг на ДАНС и МВР.

Задържани са всички 12-има членове на престъпната група. Петима от тях са чужденци – трима руснаци, един албанец и един гражданин на Беларус, съобщи главният секретар на МВР Живко Коцев.

Престъпна група от 7 българи и 5 чужденци е изпращала българско оръжие на &#8220;Вагнер&#8221; (видео)

Обявяват частната армия “Вагнер” за терористична организация

Председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев заяви, че групата е оперирала и на територията на Великобритания, Швейцария, Сърбия, Сингапур, ОАЕ и др. По думите на Тончев изнасяните стоки са били използвани от руски специални части за военните действия в Украйна – 26-и отряд за специални предназначения “Росгвардия”, военноморската пехота, ГРУ и ЧВК “Вагнер”, “Ахмат” и др.

Арестът на петима от задържаните е извършен на летище София. С обвинения са се сдобили също петима арестувани при акцията, която се е провела в понеделник. 

Един от организаторите е създал търговско дружество в Пловдив. То закупувало стоки с двойна употреба на обща стойност 4 млн. лева – оптични прицели, балистични измерватели, авиационни радиостанции и др. Тези стоки били преопаковани и подготвяни за износ към Русия.

Престъпна група от 7 българи и 5 чужденци е изпращала българско оръжие на “Вагнер”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции