<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=202406" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Около 15 наши ...

Нова атака към Израел: “Хамас” обстрелва курортния град Ашкелон (видео)

10 Октомври 2023
0 1324

Нова атака към Израел: “Хамас” обстрелва курортния град Ашкелон. Няколко часа след предупреждението си към жителите на Ашкелон да напуснат града, ислямисткото движение “Хамас” изстреля стотици ракети, пише Дневник.

Градът е с население от 150 хил. души и се намира на 20 км северно от Газа.

Кадри на различни медии показаха изстреляните срещу града ракети. Израелските власти съобщиха, че противовъздушната отбрана е прихванала всички ракети и че няма жертви и ранени, а по свидетелства на местните няма и разрушения.

Общо 15 ракети бяха пуснати от Ливан в посока Израел в момент, когато въоръжените сили на страната полагат усилия да се дистанцират от конфликта. Някои от предишните атаки бяха дело на палестински бойци, но останаха опасенията, че това може да доведе до война с ливанската проиранска шиитска групировка “Хизбула”.

Жителите на град Метула, по границата между Израел и Ливан, получиха нареждане от градския съвет да се евакуират незабавно.

Около 15 наши сънародници се намират в Ивицата Газа, но няма връзка с тях (видео)

Израелските сили обстрелват Газа, разрушиха и пункта между Газа и Египет, преди това затворен от Кайро. Армията на страната твърди, че при последните удари са убити двама членове на политбюро на “Хамас”. Здравното министерство в Газа говори за най-малко 830 жертви на ударите.

Десетки израелски граждани бяха взети като заложници, стотици бяха убити, а още хиляди ранени, след като на 7 октомври Хамас организира атака срещу израелска територия. Ден по-късно Израел официално обяви състояние на война и започна да нанася смъртоносни контраудари.

Военните действия между Израел и Палестина са свързани с едновременните претенции на два народа над една и съща територия.

Нова атака към Израел: “Хамас” обстрелва курортния град Ашкелон (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции