<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=202596" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте разтър...

Отмениха полетите от София до Тел Авив на 12 октомври

11 Октомври 2023
0 134

Отмениха полетите от София до Тел Авив на 12 октомври. Това съобщиха от пресцентъра на авиокомпанията. Причината е ескалацията на напрежението около развитието на военния конфликт на територията на Израел.

Отмяната на полетите е свързана с най-високото ниво на риск за обстановката в Близкия Изток, което дават специалистите по сигурност, както и с оглед на засилените мерки за безопасност във въздушното пространство над Израел. Показателна за сериозността на ситуацията е и реакцията на над 25 европейски и международни авиокомпании, които също са отменили своите полети до и от международното летище в Тел Авив през следващите дни.

Националният превозвач поставя на първо място сигурността на всички свои пътници, пилотите и кабинния екипаж на самолетите при изпълнението на полетите.

Отмениха полетите от София до Тел Авив на 12 октомври
Снимка: iStock

Вижте разтърсващата история на Мор, чиято баба е убита от „Хамас“ (видео)

Припомняме, че по-рано в сряда от Министерството на външните работи препоръчаха на българските граждани да не пътуват до Израел. За момента няма планиран полет, който българската държава да изпрати специално за извеждане на български граждани от Израел. Това посочиха от министерството. Сънародниците ни, които искат да напуснат страната, са посъветвани да потърсят възможност да направят това чрез търговските полети. Те продължават да оперират от летище Бен Гурион до различни точки в Европа, в т.ч. България, посочиха от министерството.

Отмениха полетите от София до Тел Авив на 12 октомври

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции