<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=202681" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Българин, игр...

София официално се завърна на тенис картата на света

12 Октомври 2023
0 313

София официално се завърна на тенис картата на света. Това стана ясно след оповестяването на новината, че столицата ни ще домакинства отново турнир от сериите АТП 250. В рекордно бързи срокове София се предложи като заместващ домакин на надпреварата, която трябваше да се проведе в Тел Авив.

Sofia | Overview | ATP Tour | Tennis
Снимка: ATP Tour

Заради военните действия в Израел, столицата на държавата няма да може да проведе спортното мероприятие. Услугите си за спасяването на турнира предложиха София и испанския град Хихон, като от АТП се спряха именно на нашата столица. Надпреварата ще се проведе от 5. до 11. ноември в Арена София.

Все още не е ясно кои ще са тенисистите, които ще вземат участие в надпреварата. Срокът за подаване на заявки е петък. Очаква се редица големи имена да заявят участие в надпреварата, тъй като това е един от последните шансове за трупане на точки и класиране на финалния турнир на АТП. Най-вероятно всички, заемащи позиции между шеста и десета в ранглистата за сезона, ще искат да дойдат.

Невероятен Григор Димитров победи световния номер две (видео)

Припомняме, че София вече бе домакин на надпреварата в периода 2016-2022 г. През 2017 г. шампион стана Григор Димитров. В последствие той спечели и въпросния финален турнир същата година. След победата си над Карлос Алкарас, най-добрият български тенисист разчисти пътя си и може да мечтае за титлата на Мастърса в Шанхай. Така той ще се сдобие с шансове за класиране на финалния турнир. Това е и причината да се намеси в битката и така може да го видим отново на родна земя.

София официално се завърна на тенис картата на света

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции