<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=202919" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рецидивист с...

Израел навлезе в Газа, прочиства района от терористи и връща заложници (видео)

13 Октомври 2023
0 900

Израел навлезе в Газа, прочиства района от терористи и връща заложници. На седмия ден от войната израелските власти дадоха 24 часа за евакуацията на над 1 млн. души от Газа, готвейки сухопътно нападение, предаде Bulgaria ON AIR. По-рано “Хамас” определи предупреждението като пропаганда, а Газа е в хуманитарна криза. В най-голямата болница места в моргата вече няма. Убити са и журналисти.

Израел навлезе в Газа, прочиства района от терористи и връща заложници (видео)

Израелската армия съобщи за първи път тази вечер, че сухопътни войски са извършили локални атаки в Ивицата Газа. В съобщението се казва, че войските са влезли, за да се бият срещу екстремистите, да унищожат оръжия и да търсят доказателства за изчезналите заложници, държани от “Хамас”.

По-рано в петък от “Лекари без граници” съобщиха, че Израел е дал на болницата “Ал Авда” в северната част на Ивицата Газа само два часа за евакуация.

„Нашият персонал все още лекува пациенти”, пише още в изявление на организацията. Ние недвусмислено осъждаме това действие – продължаващото безразборно кръвопролитие и нападенията срещу здравните грижи в Газа”, допълват от “Лекари без граници”.

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху обяви, че нападението е било само началото.

Удряме нашите врагове с безпрецедентна мощ“, посочи той.

Селфи на двама целуващи се влюбени на фестивала, атакуван от “Хамас” обиколи мрежата (снимка)

Хиляди листовки от израелската армия бяха пуснати над Газа, призоваващи жителите да бягат на юг от анклава в рамките на 24 часа, преди очаквано сухопътно нахлуване.

Около 1.1 млн. палестинци – половината население на ивицата Газа – трябва да се премести на юг в следващите 24 часа. Това се казва в изявление на говорителя на ООН Стефан Дюжарик, според когото Израел е информирал организацията за искането.

То е пристигнало след полунощ, пише Дневник. Отправено е за районите северно от Уади и засяга най-голямото населено място в ивицата с площ едва 365 кв. км: град Газа. Заповедта на армията се отнася и за персонала на ООН и всички, които са се укрили в помещенията на ООН.

Израел навлезе в Газа, прочиства района от терористи и връща заложници (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции