<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=203233" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Латвия затво...

Вандали надраскаха автомобили на доброволци от Украинския дом във Варна (видео)

17 Октомври 2023
0 549

Вандали надраскаха автомобили на доброволци от Украинския дом във Варна с грозни надписи – “Вън” и “Путин”, показва репортаж на NOVA.

„Не знам кой може да постъпи по подобен начин. Преди няколко месеца ни бяха залепили руското знаме на сградата. Заплашвали са ни и със смс-и. Стигало се и до обири на апартаменти. Притесняваме се от нови нападения”, заяви Евгения Волкова , председател на дома.

Вандали надраскаха автомобили на доброволци от Украинския дом във Варна (видео)

Това не е нищо различно от вандализъм, съчетан с чувство за превъзходство. Няма как да задължим всеки да подкрепя нападнатата от Русия страна, но това да НЕ разрушаваш чужда собственост не е демонстрация на липса на подкрепа – чиста глупост е. Докато се “хвалим” с такива случки и поведение, няма как да имаме претенции за цивилизована държава. Крайно време е да пораснем като общество. Да се научим на съпричасност, разбиране или поне елементарно възпиптание. Видимо такова липсва у “героите”, извършили тази глупост, която само между другото е и престъпление.

Крушата не пада по-далеч от дървото – особено когато корените му са институционални (Коментарът на “Господарите”)

Вандали надраскаха автомобили на доброволци от Украинския дом във Варна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции