<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=203356" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Врачанската ...

Грета Тунберг отново е задържана – този път в Лондон (видео)

17 Октомври 2023
0 792

Грета Тунберг отново е задържана – този път в Лондон. Тя е държала реч пред протестиращи по време на демонстрация срещу петролните и газовите компании, пише CNBC.

Грета Тунберг се сдоби с поредна глоба от шведски съд (видео)

Тунберг, която се превърна в лице на млади активисти за климата по света, след като през 2018 г. организира ежеседмични протести пред шведския парламент, тази година е била задържана от полицията или отстранявана от протести в Швеция, Норвегия и Германия.

Грета Тунберг отново е задържана &#8211; този път в Лондон (видео)
снимка: NOVA

20-годишната активистка е била отведена от двама полицаи и качена в задната част на полицейски ван.

През последната година арестите на младата активистка зачестиха. Грета все по-често скандализира с крайни действия, с цел да привлече внимание към еко каузите си. В началото на годината бе задържана два пъти като част от група протестиращи, „нахлули“ към ръба на открит рудник в Германия, описан от служителите като „стръмен и изключително опасен“. През юли и октомври пък тя бе глобена два пъти от шведския съд за неподчинение към органите на реда. Това момиче определено знае как да опъва нервите на правосъдната система във всяка страна!

Арестуваха Грета Тунберг на протест в Германия (видео)

Швеция съди Грета Тунберг за неподчинение

Грета Тунберг се сдоби с поредна глоба от шведски съд (видео)

Видео: NOVA

Грета Тунберг отново е задържана – този път в Лондон (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции