<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=203417" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Накъде водят ...

UNICEF: Повече от 300 000 деца са били разселени от началото на войната между Израел и “Хамас”

18 Октомври 2023
0 175

UNICEF: Повече от 300 000 деца са били разселени от началото на войната между Израел и “Хамас” – това обяви изпълнителният директор на Детския фонд на ООН Катрин Ръсел.

“Стотици хиляди деца и семейства са попаднали в катастрофална ситуация. От началото на войната стотици деца са загинали, а хиляди други са били ранени. След дни на сражения и прекъсване на всички пътища за снабдяване, децата и семействата в Газа на практика нямат храна, вода, електричество, лекарства и безопасен достъп до болници”, каза тя в изявление на официалния уебсайт на UNICEF.

UNICEF: Повече от 300 000 деца са били разселени от началото на войната между Израел и &#8220;Хамас&#8221;
iStock

Стотици са загинали след израелски удар по болница в Газа (видео)

Във война, независимо къде по света, най-много страдат децата. Прекалено невинни, за да осъзнават какво се случва и защо родителите им ги няма, или се налага да се крият. Крайно време е войните да спрат – за да няма повече невинни жертви на политически, религиозни и икономически интереси, каквито стоят в основата на всеки конфликт!

UNICEF: Повече от 300 000 деца са били разселени от началото на войната между Израел и “Хамас”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции