<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=20345" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Има ли кой да ...

Господарите разглеждат "демонтирането" на Местан от председателското място в ДПС

11 Януари 2016
0 16159

В навечерието на Коледа почетният председател на ДПС Ахмед Доган поднесе почетен подарък на председателя на партията Лютви Местан като го отстрани от поста му. Поводът уж бе сваленият руски самолет и последвалата декларация от името на ДПС, която обаче Местан не съгласува със Сокола.

 

"Безспорен факт е, че през последния месец руската военна авиация нарушава въздушното пространство на Република Турция многократно", заяви Местан в парламента и така, след като отстреля цели три вълка, той на свой ред беше отстрелян от най-големия Кумчо Вълчо в българската политика.

 

Дамгосан от свои с клеймото "предател" и "турски шпионин", Лютви Местан се скри вдън гори депесейски, за да ближе рани. Но след десет дни се появи по-рунтав от всякога и даде пресконференция на хищното журналистическо войнство.

 

"Аз съзнавам, че без да съм наивник съм играл ролята на наивен, романтичен сапьор… Някъде преди Коледа стъпих на руска мина", споделя Местан.

 

Виж ти! Според Местан ДПС и нейният почетен председател са станали русофили! Ако е така, това е много лоша новина за Волен Сидеров.

 

"…за 12 дена системата от медийни бухалки стовари върху гърба ми минимум 12 хиляди тупалки", продължава на своята пресконференция Местан. 

 

Прав сте, господин Местан! Само че докато бяхте председател на ДПС, същите тези медийни бухалки не ви правеха впечатление, защото не биеха по вашия гръб.

 

"Макар 19 години да съм бил част от тази система, онова, което всички наблюдавате, показва, че не съм бил съвсем част от тази система", твърди Лютви Местан на пресконференцията.

 

Тогава се чудим коя част от Местан се целуваше със Станишев, коя част пиеше кафе с Бойко Борисов, коя част агитираше незаконно на майчин език по време на избори и най-вече коя част предложи Пеевски за шеф на ДАНС?! Доста отговорни действия за човек, който "не е бил съвсем част от тази система". Явно Лютви Местан е бил част от една единствена система – системата на Ахмед Доган.

 

"Аз бях посочен за лидер, нямам самочувствието, че съм избран за лидер. И посочилият реши, че с тая пионка е дотук и е време за отстраняването му", казва още Местан.

 

А спомняте ли си, господин Местан, как кимахте благоговейно на патрона си, който ви посочи за председател? По това време господин Местан носеше розовите очила на самозаблудата и нищо не можеше да го накара да ги свали. 

 

Това беше тогава. За съжаление на Местан обаче, осмисленият демократичен концепт на ДПС се промени твърде релевантно и той беше изритан от партията без конотация.

 

На Лютви Местан му трябваха само три години, за да разчете правилно посланието на бившия си кумир Доган: "Властта е в моите ръце. Аз съм инструмента на властта, който разпределя порциите."

 

Явно порцията, която Ахмед Доган сервира на Местан, беше твърде голяма за неговата уста.

 

Вижте още:

 

ЗЛАТЕН СКУНКС ЗА ЛЮТВИ МЕСТАН 

 

ИМА ЛИ КОЙ ДА ГЛОБИ ДПС ЗА АГИТАЦИЯ НА ТУРСКИ ЕЗИК 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции