<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=203455" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Израел обвин...

Байдън обмисля да поиска 100 милиарда долара помощ за Украйна и Израел

18 Октомври 2023
0 735

Байдън обмисля да поиска 100 милиарда долара помощ за Украйна и Израел. Това споделят източници на The Washington Post.

Администрацията на президента Джо Байдън смята, че предвид множеството международни кризи, включително войната на “Хамас” и Израел, е необходим нов голям външнополитически пакет. В него обаче трябва да има и имиграционни мерки на САЩ по границата с Мексико и може би средства за Тайван.

Байдън обмисля да поиска 100 милиарда долара помощ за Украйна и Израел
Снимка: Collections – GetArchive | License details

Белият дом има право да поиска от конгреса пакет помощи за подкрепа на стойност до 100 млрд. долара. Предварителната оценка може да се промени в хода на планирането.

Байдън ще се срещне с израелския премиер, в опит да предотврати разрастването на войната

Америанският президент вече предложи 20.4 млрд. долара финансиране на Украйна. То обаче се оказа блокирано при временната мярка, наложила временно финансиране до ноември в опит да се преодолее безизходицата заради редовния бюджет (оставила Камарата на представителите без председател).

Сенатор от републиканците смята, че подобна стъпка “ще представлява силно изявление за нашите врагове и за нашите приятели“. Демократите очакват предложението в края на седмицата.

Лидерът на мнозинството в Сената от демократите сподели, че израелският пакет включва военна, дипломатическа, разузнавателна и хуманитарна помощ. Това се отнася както за палестинци, така и за израелци.

Медията отбелязва, че “републиканците в Камарата на представителите стават все по-предпазливи за предоставянето на средства от данъкоплатците на Киев”. Но е по-вероятно да го направят, ако искането включва и пари за границата и Израел.

Байдън обмисля да поиска 100 милиарда долара помощ за Украйна и Израел

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции