<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=203483" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бивш прокуро...

Най-после има кой да разследва Борислав Сарафов

18 Октомври 2023
0 301

Най-после има кой да разследва Борислав Сарафов – Прокурорска колегия на ВСС даде да се разбере, че днес ще бъде назначена Даниела Талева. Така съдийката става адхок прокурор във ВКП с една цел – да разследва сигнал срещу временно изпълняващия длъжността главен прокурор, предава Клуб Z.

Припомняме, че тя бе избрана по метода на случайното разпределение да разследва Сарафов – по един от множеството сигнали, които постъпиха срещу Иван Гешев и срещу него – в качеството му на заместник на обвинител номер 1.

Тогава бе изтеглен жребий измежду 22 съдии пред медиите и в присъствието на заместник-председателя на Върховния касационен съд Лада Паунова. Магистратите бяха одобрени по новата процедура, приета с промените в НПК и Закона за съдебната власт (ЗСВ).

Отложиха назначението на съдията, който да разследва главния прокурор

Изборът на Талева беше факт още през лятото, на 7-и юли. Но Прокурорската колегия, която в момента се състои от 9 души, досега отлагаше официалното ѝ назначаване. В сряда с 6 гласа, буквално на ръба на кворума, за минути въпросът се реши.

Цялото заседание на колегията пък продължи 16 минути.

Най-после има кой да разследва Борислав Сарафов

Припомняне

Повод за разследването е преписка по сигнал от 7 юни срещу изпълняващия функциите на главен прокурор Борислав Сарафов. В него директорът на пресцентъра на Прокуратура прилага публикации, свързани с твърдения за имотни сделки на семейството на Сарафов.

Е, скъпи приятели, какъв изход очаквате от разследването срещу временно изпълняващия длъжността главен прокурор? Пишете ни в коментарите!

Най-после има кой да разследва Борислав Сарафов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции