<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=203596" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Една от най-г...

Българските моряци се прибраха от блокирания кораб в Израел (видео)

19 Октомври 2023
0 185

Българските моряци се прибраха от блокирания кораб в Израел, предаде БНТ. Те кацнаха малко след полунощ на летище София с полет от Тел Авив.

Корабът “Рожен” е блокиран на израелското пристанище “Ашдод”. Четирима българи от екипажа пожелаха да го напуснат, защото се чувстват застрашени от военните действия в региона. След няколко премеждията моряците все пак успяха да се върнат на родна земя.

Български моряци искат да се приберат от блокиран кораб в Израел (видео)

Българските моряци се прибраха от блокирания кораб в Израел (видео)

Първоначално беше назначен полет за тяхното прибиране, който беше отменен впоследствие. Насрочен беше друг полет за вчера (18 октомври), който закъсня с няколко часа, след като се наложи връщане в Израел заради проблем със самолета.

“На 100 м встрани, някъде на 300-400 м височина беше последната ракета, която чухме. Аз не успях да я видя, видях само дима, който остави. Екипажът на кораба е с почти пълен състав, готов е да отплава при първа възможност когато разтовари”, каза Стойчо Ангелов, старши помощник-капитан на кораба “Рожен”.

“Изплашихме се, имаше своите страшни моменти. Важното е, че сме живи и здрави”, добави Живко Минков, трети помощник-капитан на кораба “Рожен”.

Българските моряци се прибраха от блокирания кораб в Израел

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции