<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=204093" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов изна...

Пеевски се тупа в гърдите, че от “Лукойл” щели да платят над 500 милиона лева данъци (видео)

23 Октомври 2023
0 1249

Делян Пеевски се тупа в гърдите, че от ДПС са накарали “Лукойл” да плати над 500 милиона лева данъци, по информация на БТА.

Най-важното, което разбрахме от премиера, е, че благодарение на това, което направихме с г-н Борисов, двете партии ГЕРБ и ДПС да кажем, че дерогацията приключва след една седмица, „Лукойл“, както не искаха да си плащат данъците, са заявили вчера пред шефа на кабинета на премиера, че ще си платят над 500 млн. лева данъци.” Това каза съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Състоя се среща между представители на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ДПС в Народното събрание. Тя беше във връзка с предложението на ГЕРБ за отмяна на дерогацията на „Лукойл“.

Пеевски се тупа в гърдите, че от &#8220;Лукойл&#8221; щели да платят над 500 милиона лева данъци (видео)
Снимка: Христо Касабов/БТА

Пеевски каза, че са провели среща с министър-председателя и онлайн се е включил министърът на финансите Асен Василев. Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков и Атанас Атанасов също са се включили.

Уверението от премиера е, че тези данъци ще бъдат внесени. Ако това не се случи, ще си внесем проекта за седемте дена и ще отнемем дерогацията на „Лукойл“. Нека „Лукойл“ да ни чуят ясно в това, да не мислят, че няма да си плащат данъците в България.“, каза Пеевски.

Той съобщи, че ще внесат законово изменение, за да поставят базите за съхранение на горива на „Лукойл“ под управление на Държавната агенция „Държавни резерви и военновременни запаси“.

“Искаме да освободим България от монопола върху базите за съхранение на „Лукойл“.”, коментира Пеевски.

Той съобщи, че в петък ще има извънредно заседание на парламент. Целта му е да преодолеят ветото на президента върху промените в Закона за енергетиката.

Пеевски се тупа в гърдите, че от “Лукойл” щели да платят над 500 милиона лева данъци (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции