<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=204230" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Журналисти м...

Като на филм: Американски екипаж предотврати опит за изключване на двигателите в полет

24 Октомври 2023
0 804

Като на филм: Американски екипаж предотврати опит за изключване на двигателите в полет. Пилот, който не бил на работа, нахлул в пилотската кабина по време на полет 2059 в САЩ между Сиатъл и Сан Франциско, предава Reuters.

Пияни британки плюят и ритат по време на полет до остров Крит

Инцидентът станал в неделя. 44-годишният Джоузеф Емерсън успял да влезе в пилотската кабина на самолет на “Хърайзън еърлайнс”. И се опитал да изключи двигателите, преди да бъде обуздан от капитана на полета и от втория пилот. Embraer 175 е с два двигателя и Емерсън опитал да активира системата за загасването им чрез спиране на горивото към тях, докато самолетът се е намирал на круизна височина.

В крайна сметка самолетът бил отклонен към Портланд. Емерсън бил арестуван на летището и са му повдигнати обвинения в опит за убийството на 83 души, безотговорно застрашаване на хора и заплаха срещу самолет. Случаят се разследва. Мотивите на Емерсън за момента не са изяснени.

Като на филм: Американски екипаж предотврати опит за изключване на двигателите в полет
снимка: Unsplash

Историята на Емерсън

Според първите съобщения американецът е седял на едно от местата, предназначени за стюардеси. Или за персонал на авиокомпанията, който не управлява самолета. Понякога такова място има вътре в пилотската кабина.

Той е бил пилот за “Хърайзън” от 2001 до 2012, когато се мести във “Върджин Америка”. Връща се при предишния си работодател, когато “Аляска” купува “Върджин” през 2016 г. И става капитан през 2019 г. В нито един момент разрешителното му не е било спирано или отнемано. Последното медицинско разрешително да продължи да практикува е от миналия месец. Що се отнася до психични състояния, то се очаква пилотите сами да докладват на лекарите такива проблеми.

Животът на пътниците не е бил застрашен в нито един момент и те дори не са разбрали реалната причина за отклоняването на полета. Федералният регулатор на авиационния сектор в САЩ заяви, че случилото се “не е свързано по никакъв начин или форма с актуалните световни събития”.

Като на филм: Американски екипаж предотврати опит за изключване на двигателите в полет

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции