<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=204237" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Като на филм: ...

Тръмп определи Орбан като “велик лидер”, само че на Турция

24 Октомври 2023
0 234

Тръмп определи Орбан като “велик лидер”, само че на Турция. Бившият американски президент без да си иска обърка своите международни приятели – лидерите на Турция и Унгария в предизборна реч в Ню Хемпшир в понеделник.

“Има един човек, Виктор Орбан, някой чувал ли е за него?”, попита Тръмп слушателите си, предаде Politico.

“Той вероятно е от най-силните лидери в света. Той е лидерът на Турция“, каза бившият президент. Известно е, че президент на Турция е Реджеп Ердоган, а Орбан е унгарският премиер.

Тръмп: Намереният кокаин в Белия дом е бил за Байдън и сина му

Още по-интересно стана, когато каза, че “Орбан граничи с Русия”. Но нито Унгария, нито Турция имат граница с Русия.

Тръмп определи Орбан като &#8220;велик лидер&#8221;, само че на Турция
Снимка:  Wikimedia Commons | License details

Бившият американски президент и преди е хвалил Орбан, който се противопоставя на миграцията и правата на ЛГБТИ. Той нарича стила му на управление “нелиберална демокрация”. Тръмп му беше домакин в Белия дом през 2019 г.

Виктор Орбан беше първият европейски лидер, който подкрепи президентската кампания на Тръмп през 2016 г. и до последно твърдеше, че той е победил и на изборите през 2020 г. 

“Баща ми, Доналд Тръмп, почина”: Хакнаха Twitter акаунта на Тръмп-младши

След като бившият президент получи наказателно обвинение, го призова да “продължи да се бори”. “Върнете се, г-н президент. Направете Америка отново велика и ни донесете мир”, заяви Орбан на среща на Коалицията за консервативно политическо действие на САЩ по-рано тази година.

Гафът от предизборната реч предизвика притеснение за кандидата за президент на Републиканската партия. Очевидно Тръмп има твърде много приятели фашисти в своя списък, за да ги запомни.

Тръмп определи Орбан като “велик лидер”, само че на Турция

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Методи Шаторов

    28 Октомври 2023

    Тръмп е имал предвид, че и Унгария и Турция граничеха със съветска Русия, което сегашните недоучени българи не знаят! :D

Реакции