<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=204242" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Разселени па...

Видеоклип показва освобождаването на две заложнички от „Хамас“ (видео)

24 Октомври 2023
0 159

Военното крило на „Хамас“ показа видеоклип на освобождаването на две израелски жени. На кадрите се вижда как бойци вървят с двете жени – Нурит Ицхак и Йохевед Лифшиц, към автомобил на Червения полумесец преди освобождаването им, съобщава Reuters.

Йохевед Лифшиц е на 85 години, а Нурит Ицхак – на 80. Египетската информационна агенция МЕНА пояснява, че пленничките са пристигнали на ГКПП „Рафа“ от вътрешността на Газа. 

Видеоклип показва освобождаването на две заложнички от „Хамас“ (видео)
Йохевед Лифшиц и Нурит Ицхак, придружавани от войници на “Хамас”

Проверява се информация за българин, взет за заложник от “Хамас” в Газа (видео)

Решихме да ги освободим поради хуманитарни и здравословни причини“, казва Абу Убайда, говорител на въоръженото крило на палестинската въоръжена групировка Хамас.

Кабинетът на израелския министър-председател потвърди, че жените са предадени на израелската армия и че ще бъдат отведени в медицинско заведение. Те бяха отвлечени заедно със съпрузите си от Кибуц Нир Оз близо до границата с Газа. Мъжете са все още в плен на Хамас.

Нурит Ицхак и Йохевед Лифшиц са освободени след освобождаването на американка и дъщеря ѝ в петък. И четирите жени са сред повече от 200 души, взети за заложници от въоръжените сили на „Хамас“ при нападението на 7 октомври.

Видеоклип показва освобождаването на две заложнички от „Хамас“ (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции