<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=204250" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пеевски се ту...

Според ПП-ДБ най-големите борци срещу “Лукойл” доскоро са играли карти с шефовете им (видео)

24 Октомври 2023
0 821

Според ПП-ДБ най-големите борци срещу “Лукойл” доскоро са играли карти с шефовете им. “Подкрепяме предложенията за складовете, но реалностите са, че „Лукойл“ дължат много повече от цитираните милиарди – още от 2007-2009 г.” Това заяви на брифинг Ивайло Мирчев от ПП-ДБ, пише NOVA.

Пеевски се тупа в гърдите, че от “Лукойл” щели да платят над 500 милиона лева данъци (видео)

След като вчера Делян Пеевски съобщи, че “Лукойл” ще изплатят над 500 милиона лева данъци. И че ще бъде внесено законово изменение, за да бъдат поставени базите за съхранение на горива на „Лукойл“ под управление на Държавната агенция „Държавни резерви и военновременни запаси“. Пеевски допълни, че в петък ще има извънредно заседание на парламент. Като целта му ще е да преодолеят ветото на президента върху промените в Закона за енергетиката.

На извънреден брифинг днес съпредседателят на ПГ на “Продължаваме промяната – Демократична България” Атанас Атанасов заяви, че не трябва Росен Желязков да насрочва извънредно заседание в петък, когато е последният ден от кампанията за местните избори. „Трибуната на Народното събрание не трябва да се използва предизборно.”

И допълни, че това прекъсване на работата на НС е било по предложение на Бойко Борисов и всички са приели за много основателен аргумента да не се използва парламентарната трибуна за предизборни агитации.

Според ПП-ДБ най-големите борци срещу &#8220;Лукойл&#8221; доскоро са играли карти с шефовете им (видео)
снимка: БТА

“Наслушали сме се на популистки изказвания от Борисов”

Според Кирил Петков ако се свика извънредно заседание, то ще се състои “предизборен популизъм, без реални решения.” „Неведнъж Борисов казваше, че когато моето правителство падне, бензинът ще падне с левче. Наслушали сме се на такива популистки изказвания. Наистина, ако работим по тези важни въпроси трябва да съберем данъците от “Лукойл” и да върнем парите обратно при хората, но това трябва да се направи „не на коляно“ и не за един ден. А да се работи с истинските експерти от Министерството на енергетиката, очакваме становище и оттам.”, добави още той.

ГЕРБ не отстъпват от искането си парламентът да заседава извънредно в петък. „Ще има извънредно заседание, ще бъде насрочено. На него ще си проличи кои групи ще бъдат на „хранилката”, каза Делян Добрев.

В извънредното заседание, освен ветото на президента, депутатите ще разгледат и други енергийни промени – като отмяна на решението 100% от горивата да се съхраняват в складове у нас.

Според ПП-ДБ най-големите борци срещу “Лукойл” доскоро са играли карти с шефовете им

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Деян

    25 Октомври 2023

    ай, стига бе... света вода ненапита сте

Покажи всички Скрий

Реакции