<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=204256" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пиян шофьор п...

Арестуваха мъж, вкарал 5-годишния си доведен син в болница след побой

24 Октомври 2023
0 541

Арестуваха мъж, вкарал 5-годишния си доведен син в болница след побой. Случаят е от село Хърсово, област Разград, предаде NOVA.

Проверка от дирекция „Социално подпомагане“ на 21 октомври установява, че на момченцето са нанасяни удари в главата и тялото. Заподозрян е 48-годишният му пастрок. По случая се води разследване.

Социален служител е поискал съдействие от униформените за извеждане на детето от дома му. На 31-годишната майка са разяснени правата по Закона за защита от домашно насилие и е съставен протокол.

Арестуваха мъж, вкарал 5-годишния си доведен син в болница след побой

Коменарът на “Господарите”

Домашното насилие не се отнася само до побой на мъжа над жената. Насилието над деца е много сериозен проблем не само в България, но и в целия свят. За съжаление обаче нашите институции са доказали неведнъж, че това е поредният проблем, по който не работят. Социалните се намесват в много крайни случаи и често, когато е твърде късно.

Ние като общество трябва да знаем, че “прибиването до смърт” не е решение. Децата са най-уязвимата група, която попива всяко поведение. Когато едно дете бива насилвано е много вероятно самото то да се превърне в насилник един ден. Това е безкраен порочен кръг, който е крайно време да бъде прекъснат. А това може да стане със самодисциплина, ефективни мерси и законодателство. За да няма повече такива случаи:

Задържаха 34-годишен мъж за побой над 3-годишно дете в столичния ж.к. “Люлин”

Прокуратурата се самосезира за случая с побой над дете от кмет (видео)

Разследват полицай от Добрич, обвинен за побой над 15-годишно дете (видео)

Разследват насилие над 4-месечно бебе във Видин

Пореден случай на насилие в детска градина – 4-годишно момиченце е със синини (видео)

Арестуваха мъж, вкарал 5-годишния си доведен син в болница след побой

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции