<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=204315" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Шофьор разби ...

Жена, убила осиновеното си момиченце преди година, още е на свобода

24 Октомври 2023
0 576

Жена, убила осиновеното си момиченце преди година, още е на свобода, предаде OFFNews. Окръжната прокуратура в Пловдив повдига обвинение през 2022 г. срещу 42-годишната Анка Михайлова за умишлено убийство на лице в безпомощно състояние в условията на домашно насилие. Причината – Михайлова убива 1-годишното момиченце, което е осиновила. Въпреки обвиненията, днес тя още си е у дома. Единствено има забрана за напускане на страната.

Окръжният съд в Пловдив освободи Михайлова под парична гаранция от 3000 лв. в началото на тази година. Причината беше, че е изтекъл максималният срок за задържане от два месеца и магистратите са преценили, че обвиняемата няма опасност да се укрие.

Жена, убила осиновеното си момиченце преди година, още е на свобода

Историята

Михайлова осиновила момиченцето през 2021 г. след получено одобрение от компетентните служби. Тя започнала да отглежда бебето в апартамента си в Пловдив.

Жената започнала да проявява агресия към него, защото не искала да променя установения си начин на живот, а детето ѝ създавало дискомфорт. Към 23 септември 2022 г. Михайлова се ядосала на момиченцето, защото се движело от стая в стая. Тя многократно го нахапала по тялото и го одрала с нокти, ударила го с ръка и по лицето.

Вечерта осиновителката отново проявила агресия към момиченцето, като я ударила с ръка в задната част на главата. Детето получило черепно-мозъчна травма, изгубило съзнание и изпаднало в кома. След това бива окарано в болница, където починало на 16 октомври 2022 г.

В болницата Михайлова обяснила, че детето е паднало от леглото. При прегледа обаче са установени множество тежки травми, които не били от падане. Пред лекарите разказала, че го хапала, след като паднало и изгубило съзнание. 

Директорът на “Социално подпомагане” – Пловдив Надя Танева обясни тогава, че е разговаряно със съседи, с хората, които са ѝ били препоръчители за осиновяването, като абсолютно никой не споделя, че е имало някакви нередности.

“Всички казват, че детето се е отглеждало много добре. Не сме получавали сигнали, нито в полицията са получавани сигнали за недобра грижа към детето и това шокира не само нас, а и всички съседи, които познават въпросната госпожа”, заяви Танева.

Говорителят и зам.-районен прокурор на Пловдив Атанас Илиев обясни впоследствие, че има доказателства за “един антисоциален човек, който не е допускал никой в жилището си”. Той допълни, че детето е малтретирано и преди и то поне три пъти. 

Коментарът на “Господарите”

Насилието над деца е много сериозен проблем не само в България, но и в целия свят. За съжаление обаче нашите институции са доказали неведнъж, че това е поредният проблем, по който не работят. Социалните се намесват в много крайни случаи и често, когато е твърде късно.

Ние като общество трябва да знаем, че “прибиването до смърт” не е решение. Децата са най-уязвимата група, която попива всяко поведение. Когато едно дете бива насилвано е много вероятно самото то да се превърне в насилник един ден. Това е безкраен порочен кръг, който е крайно време да бъде прекъснат. А това може да стане със самодисциплина, ефективни мерси и законодателство. За да няма повече такива случаи:

Задържаха 34-годишен мъж за побой над 3-годишно дете в столичния ж.к. “Люлин”

Прокуратурата се самосезира за случая с побой над дете от кмет (видео)

Разследват полицай от Добрич, обвинен за побой над 15-годишно дете (видео)

Разследват насилие над 4-месечно бебе във Видин

Пореден случай на насилие в детска градина – 4-годишно момиченце е със синини (видео)

Жена, убила осиновеното си момиченце преди година, още е на свобода

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции