<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=204392" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: БФС одруса "Л...

Хорър в Китай: Полицията спаси 1000 котки от кланица

25 Октомври 2023
0 517

Международните медии днес съобщават новина, достойна да бъде наречена хорър в Китай: полицията спаси 1000 котки от кланица. Месото им било продавано като свински и агнешки шишчета, предава CNN.

Органите на реда са успели да хванат камион по време на път, който превозвал пухкавите четириноги до кланица. Китайските власти съобщават, че става дума незаконна търговия, при която котешко месо се продавало като свинско или овнешко.

Крава избяга от кланица и пое към свободата, спускайки се по водна пързалка (видео)

Това от своя страна предизвиква опасения за безопасността на храните.

Действайки по сигнал на зооактивисти по-рано този месец, служители от Джандзяган в източната провинция Дзянсу засекли превозно средство, използвано за събиране и транспортиране на котки. Без тяхната намеса, животните вероятно са щели да бъдат убити и изпратени на юг, за да бъдат сервирани като свински и агнешки шишчета, както и наденички.

Хорър в Китай: Полицията спаси 1000 котки от кланица

Полицията и местните власти са изпратили котките в приют наблизо. В доклада на отговорните органи не се споменава дали има арести, нито дали котките са бездомни или домашни любимци.

Как се е стигнало до развръзката

Активистите за правата на животни първи са забелязали голям брой заковани дървени кутии, превозващи много котки, близо до гробище. Те патрулирали по улиците в продължение на шест дни. Когато камионът започнал да превозва котките към кланицата, те се намесили и съобщили за случвалото се на полицията.

Един от активистите твърди, че в незаконната операция можело килограм котешко месо да се продаде за около 4 долара. Всяка котка тежи около четири до пет килограма, след като бъде обработена.

Друга активистка пък посочва, че това не е първият път такъв случай. Тя заявява, че е спирала подобни незаконни сделки и преди в южната провинция Гуандун.

Новината предизвика нова вълна от загриженост за правата на животните и безопасността на храните. Мнозина потребители в китайските социални мрежи призоваха за по-голям контрол от страна на властите.

Въпреки че Пекин има нормативни актове за защита на добитъка и застрашените животни, няма общ закон, насочен към жестокостта към домашни любимци и бездомни кучета и котки. Очакваме и се надяваме това да се промени!

Хорър в Китай: Полицията спаси 1000 котки от кланица

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции