<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=204396" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Австрия отно...

“Съвсем друго ни беше казано с г-н Борисов”: Пеевски заплаши “Лукойл” да си плати данъците

25 Октомври 2023
0 807

“Съвсем друго ни беше казано с г-н Борисов”: Пеевски заплаши “Лукойл” да си плати данъците. Пресцентърът на ДПС разпространи позицията на депутата.

По думите му компанията трябва да плати всичко, което е обещала на премиера Николай Денков и което той е представил на срещата с политически лидери в понеделник. В противен случай Делян Пеевски заплаши, че ще поиска след втория тур на местните избори отнемане на дерогацията за преработка на руски петрол.

Пеевски се тупа в гърдите, че от “Лукойл” щели да платят над 500 милиона лева данъци (видео)

От “Лукойл Нефтохим Бургас” разпространиха собствена позиция вчера. В нея се посочва, че компанията плаща всички предвидени от закона данъци в установените срокове. Както и, че изцяло изпълнява задълженията си към бюджета на страната. От акционерното дружество, уточниха, че твърдения за обратното не отговарят на истината и накърняват доброто име на компанията.

Премиерът Николай Денков обаче обяви, че представители на “Лукойл” са обещали да внесат 500 млн. лева данъци.

&#8220;Съвсем друго ни беше казано с г-н Борисов&#8221;: Пеевски заплаши &#8220;Лукойл&#8221; да си плати данъците
Снимка: Пресцентър ДПС

“С изненада се информирах от разпространената от “Лукойл Нефтохим Бургас” позиция, че не дължат никакви данъци на България. Съвсем друго ни беше казано, на мен и г-н Борисов на срещата от българския премиер в понеделник. Че “Лукойл” са се обадили предходната вечер, разговаряли са с началника на кабинета на премиера и са уверили българското правителство, че ще си внесат 500 млн. лв. данъци до края на седмицата. Това пише в позицията на Пеевски.

“Лукойл” плаща 10 хиляди лева глоба заради 1 милиард, от които е лишила държавата

От последвалите им обяснения обаче се разбира, че нищо от това няма да се случи. “Лукойл” явно не си дават сметка, че са българска компания, която работи по българските закони и нейната централа е в България”, се допълва в позицията.

Пеевски постави срок на “Лукойл” да изпълни обещанието си до края на месеца. В противен случай ДПС ще внесе предложение за отнемане на дерогацията на нефтохима.

“Съвсем друго ни беше казано с г-н Борисов”: Пеевски заплаши “Лукойл” да си плати данъците

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции