<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=204412" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Майка получа...

Дърво смачка две коли в “Люлин”, майка с деца се разминаха на метри (видео)

25 Октомври 2023
0 190

Дърво падна и смачка две коли в столичния квартал „Люлин“, а майка с две деца се разминаха на метри с него, става ясно от репортаж на bTV.

На 21 октомври в 16:00 часа, преминавах на около три метра от дървото с майка си и двете си деца.Тогава то падна и премаза два автомобила.“, разказа Моника Иванова.

През април тази година тя е пуснала заявление до Столична община, район „Люлин“, за кастрене и премахване на опасните дървета.

Дърво смачка две коли в &#8220;Люлин&#8221;, майка с деца се разминаха на метри (видео)
Падналото дърво

Огромно дърво се стовари върху коли в столичен квартал (видео)

След това дойдоха от общината – от отдел „Екология“. Направиха оглед и ми върнаха обаждане след няколко дни, че е прието и ненужните дървета ще бъдат окастрени в края на летния сезон.“, обяснява Моника.

В петък бях в общината, но ми казаха, че кастренето още не е започнало и да звъня в отделите. Дадоха ми телефонните номера, звънях, звънях, но никъде не ми вдигнаха. След това в събота стана инцидентът. Слава Богу, никой не пострада.“, казва още тя.

„Падналото дърво е върба, не е болно, има много голяма листна маса. За 21 октомври беше обявен „жълт код“ в шест области в страната. Имаше такъв и за София-град и София-област. При силен вятър падат здрави дървета заради обилната им листна маса. Специално за това дърво няма сигнал и подадено заявление за кастрене или премахване“, обяснява Светлана Василева – главен инспектор в отдел „Екология“.

Коментарът на “Господарите”

Освен на живущите, главната отговорност за състоянието на дърветата по кварталите се пада на Общината. Апелираме общинарите да не пренебрегват сигналите на гражданите, при положение че това съвсем не е първият инцидент с повредено имущество или със застрашен живот на случайни минувачи.

Голям клон по чудо не рани дете и възрастен на детска площадка – Столична община игнорирала сигналите за дървото (видео)

Дърво падна пред Народния театър, има пострадал (видео)

Дървото, което падна върху момиче в София, е било с изгнили корени (видео)

В случая може да се види, че дървото е било с огромна корона, която се е надвесвала почти над пътното платно. Ако то не е болно и не се предвижда да бъде кастрено, то от общината могат да служат някакви обозначения, които да предупреждават пешеходците и хората, които паркират в близост.

Дърво смачка две коли в “Люлин”, майка с деца се разминаха на метри (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции