<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=204483" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: МВР излезе съ...

Кабинетът отпусна 14 милиона лева за ремонт на детски градини и училища

25 Октомври 2023
0 100

Кабинетът отпусна 14 милиона лева за ремонт на детски градини и училища. Това гласи решение на Министерския съвет, прието на днешното заседание на кабинета „Денков-Габриел”, съобщиха от МС.

Със средствата ще бъдат финансирани 33 обекта в 26 общини в страната. Проектите се реализират по Програма изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища. Целта е да се намали недостигът на места в детските заведения и да се създадат условия за преминаване към едносменен режим на учебния ден.

Кабинетът отпусна скромна сума за ремонт на общежития, училища и детски градини

С тези ремонти се цели също да има условия децата, навършили 4-годишна възраст, задължително да посещават предучилищна.

Кабинетът отпусна 14 милиона лева за ремонт на детски градини и училища

На същото заседание бе решено да се пренасочат 10 млн. лв. от републиканския бюджет пренасочват за обучение на деца със специални потребности и за хранене на ученици до 4-ти клас. 

Според информацията – с 20% се повишава финансирането на ресурсното подпомагане. До края на бюджетната година се отпускат още 7 млн. лв. С 6% се увеличават парите за групи и деца в специални детски градини, за ученик в специално училище с нарушено зрение или увреден слух и за ученик в център за специална образователна подкрепа.

Неизпълнените обещания на Фандъкова отново извадиха на протест родители на неприети в детски градини деца (РЕПОРТАЖ)

Проблемът

Проблемът с местата в детски градини в София е много наболял. За поредна година близо 10 000 деца останаха извън детските градини и ясли. Тази статистика идва на фона на по-малък брой кандидатстващи като цяло, както и на години обещания от страна на кмета Йорданка Фандъкова за разкриване на места за всички деца.

Родителите настояват за построяване на още детски градини, за премахване или промяна в точковата система и за по-добри условия за работещите в детските заведения. Да видим дали този път отпуснатите средства ще отидат където трябва.

Кабинетът отпусна 14 милиона лева за ремонт на детски градини и училища

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции