<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=204594" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Определена е ...

Израелски танкове нахлуха в Северна Газа (видео)

26 Октомври 2023
0 349

Израелските сухопътни сили нахлуха в северната част на Ивицата Газа в четвъртък, атакувайки множество цели на Хамас, преди да се оттеглят, показва bTV.

В изявление на военните, публикувано онлайн, се казва, че нахлуването е извършено “в подготовка за следващите етапи на битката“. Това е препратка към широкомащабната инвазия, която израелските лидери планират като част от войната за унищожаване на Хамас.

Според израелското военно радио операцията е най-голямото сухопътно навлизане в Газа от началото на ударите. То представлява скрито проникване на военни формирования за нанасяне на внезапен удар срещу специфични цели и незабавно изтегляне от района на операцията.

Израелски танкове нахлуха в Северна Газа (видео)
среднощното проникване на военните

65% от болниците в Газа не работят 

Войниците са локализирали и поразили множество терористи, терористична инфраструктура и пунктове за изстрелване на противотанкови ракети и са действали за подготовка на бойното поле.”, се казва още в изявлението на израелските военни.

Ответните удари на Израел идват след 7 октомври, когато „Хамас“ организира различни нападения в страната. В резултат загинаха 1400 души, а други 200 бяха взети за заложници.

Израелската армия постоянно обстрелва палестинския анклав с площ 362 кв. км, в който живеят 2,4 милиона души. Въздушните удари продължиха и вчера, докато запасите от храна и гориво в обсадената Газа достигат критично ниски равнища.

Израелски танкове нахлуха в Северна Газа (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции