<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=204796" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кит повлече с...

Отново водна криза, този път в Харманли

27 Октомври 2023
0 84

Отново водна криза, този път в Харманли – водата в града е негодна за пиене поради влошени показатели.

По информация на БТА, се ограничава ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради установени отклонения в качеството ѝ. Информацията е потвърдена от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Хасково.

Водата в хасковско село е негодна за пиене заради наднормено съдържание на уран

Изследвания са установили, че водата от зона за водовземане “Харманли -2” е с превишени пределно допустими норми на естествен уран. 

При максимална стойност 30 микрограма на литър лабораторията е отчела 30,9 микрограма на литър. Следва водоснабдителното дружество да организира осигуряването и доставянето на вода за питейни нужди на населението на Харманли, Надежден и Остър камък с цистерни, гласи предписанието на здравната инспекция.

Отново водна криза, този път в Харманли

Водата в хасковско село е негодна за пиене заради наднормено съдържание на уран

Припомняме, че това не е първият подобен случай. Последно в региона водата за пиене бе забранена в хасковските села Конуш и Тракиец заради несъответствия със стандартите. Това стана на четвърти октомври тази година.

А властите явно продължават да неглижират проблема и да поставят живота и безопасността на гражданите в риск. Докога ли ще продължи това?

Отново водна криза, този път в Харманли

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции